vrijdag 28 oktober 2011

Vrijdag 28 oktober

Daar zijn we weer hoor terug in Groningen. Mies ligt rustig maar moest wel weer terug aan de beademing.We gaan even iets rustiger aan dit ging wel erg snel.Hij krijgt elke dag fysio om de spieren weer op gang te krijgen.De fysio moet Mies ook gaan helpen om het slijm wat in zijn longen zit zelf te kunnen ophoesten zodat de beademing eraf kan.Mies heeft gister op het randje van het bed gezeten maar dat ging nog niet echt super maar dit was ook de eerste keer en vandaag mag hij weer!Hij krijgt nog weer meer plasmedicatie om het vocht nog beter en sneller af te kunnen voeren en Mies moet elke dag een beetje meer bewegen.Mies zijn benen gaan de lucht al in !!!!en Mies zwaaide (met zijn vingers)gisteren voor het eerst naar Dennie en die kreeg dikke knipogen.Super om te zien!!!Mies was blij dat we er weer waren.Mies zijn HB was een beetje laag door al dat bloedafnemen dus hij kreeg een zakje bloed.Voor de rest doet Mies het eigenlijk wel goed we moeten alleen nog even geduld hebben.

X Els,Dennie en Annet

woensdag 26 oktober 2011

Woensdag 26 Oktober

Wat een ochtend zeg!!!!!
Mijn vader en moeder zijn 40 jaar getrouwd vandaag en mijn moeder zit bij mij in Groningen en mijn vader is aan het werk in Langedijk hoe kan je dit bedenken!!! Wat een feest!!!
Vanmorgen lekker ontbeten in het hotel(het is toch een beetje feest) en op naar Mies.
Jeetje wat is dit nu je beademingsbuis is eruit!!!! He maar dat zouden ze toch nog niet doen???!!!
Staan wij daar stom van verbazing en sprakeloos......... MAAR SUPER GOED!!!!!!!!
En nu praten natuurlijk maar dat lukt nog effe niet want de stembanden zijn geirriteerd dus dat duurt toch nog effe.Maar dit ruimt wel op in zijn keel.

X  Els en Annet

dinsdag 25 oktober 2011

Dinsdag 25 Oktober

We hadden vanmiddag weer een gesprek met de arts en die is erg tevreden.Ze bouwen de beademing af en we hopen dat in korte tijd dat de beademing eraf kan.De bacterie die hij had is weg ze blijven hem er nog wel antibiotica voor geven zodat ze er zeker van zijn dat deze echt weg is.De morfine is er nu helemaal af.Mies ziet dingen die er niet zijn dus daar krijgt hij wat tegen zo nodig.De nieuwe long en zijn hart doen het nu erg goed nu is het weer afwachten als Mies weer helemaal zelf moet ademen wat er dan gebeurd.Mies zat net weer met zijn bed rechtop morgen gaan ze proberen om Mies zelf op het randje van zijn bed te gaan zetten ben erg benieuwd hoe dat zal gaan.Voor de rest is Mies rustig en af en toe alweer wat eigenwijs!!!!Het communiseren blijft lastig.

X Els en Annet

maandag 24 oktober 2011

Maandag 24 Oktober

Jeetje het is alweer de veertiende dag dat Mies op de IC ligt.
Weer een rustige nacht en dag gehad met weer kleine stapjes vooruit. De laatste drain is er vanmiddag uit gegaan top.Vanmorgen geoefend om zonder hulp van de beademingsmachine te ademen maar dan is 5 minuten al erg lang dus gauw maar weer wat hulp.Na een weekend vol mannelijke broeders vandaag weer vrouwelijke zusters dat viel gelijk op want Mies zijn lippen waren ingesmeerd met labello die mannen letten daar niet zo op!!!!!! Dus ik vroeg aan Mies lekker die labello hij knikte Ja ik lachen want hij houdt helemaal niet van labello. Mies was erg moe vandaag dus we hebben hem lekker met rust gelaten.Voor de rest geen bijzonderheden.

X Els en Annet

zondag 23 oktober 2011

Zondag 23 oktober

Daar zijn we weer.Drukke bezoekdag was het vandaag.
Wim,Dennis,Erny en Dennie al om 11.15 mooi op tijd eerst een bakkie en effe bij praten en toen op naar Mies.Mies lag een beetje op zijn linkerzij niet op zijn mooist maar ja Mies moet af en toe anders liggen dat is beter voor zijn lichaam.Mies is goed bij hij snapt alles alleen kan het nog steeds niet duidelijk maken wat hij bedoeld of wil zeggen dus wij vragen wat af.Mies kan nu wel zijn voeten en benen aardig bewegen zijn vingers ook alleen die armen zijn nog heel zwaar vanwege het vocht wat er nog in zijn lichaam zit.Wel even aan hem gevraagd of hij even zijn vinger naar Dennie wou op steken en dat deed hij wel 3 keer!!!!Rob,Brie,Stijn en Joop kwamen daarna toen zat Mies rechtop met zijn bed goed om te zien en hij zat ook wel lekker alleen werd Mies daar heel moe van.Ik blijf het moeilijk vinden om zo met hem te communiseren maar ja daar moeten we ook weer doorheen.

X Els en Annet