donderdag 10 februari 2011

Dagje Groningen.

Ja dat was me wat even op en neer naar Groningen.
Kwart voor 7 ging de wekker en om even kwart over 7 zat ik in de auto. Eerst tanken en dan snel door naar UMCG want ik moest er om half 10 zijn.
Bij Joure was het druk op dit tijdstip, dat ben ik niet gewend. Toch liep ik om half 10 binnen bij de afdeling Radiologie. Ik moest nog een bekertje van ruim een halve liter water met Jodium drinken voordat ik de tunnel in kon. Kwam ik de onderzoekskamer binnen vroegen ze of ik het vragenformulier ingevuld had. Dit was een formulier om aan te geven of je iets mankeerde waardoor het contrastmiddel reacties kon veroorzaken. Dit had ik natuurlijk niet gedaan maar ik ben wel allergisch voor contrastmiddelen. Dit staat met KOEIENLETTERS op mijn dossier en is OVERAL bekend in het UMCG.


Ze maakten er in ieder geval een hele heisa van en er moest contact worden opgenomen met de radioloog of het wel door kon gaan. Ik had hem wel even heel duidelijk gemaakt dat ik niet naar huis ging eerdat de CT gemaakt is. Desnoods moest ik een nachtje blijven.
De laborant vroeg hoe ik gekomen was en ik zei : met de auto natuurlijk net als andere keren. Hij vertelde mij dat als ik een middel (Tafegyl)toegediend kreeg, net als voorgaande keren, ik niet meer alleen naar huis mocht rijden. Wat een onzin, eerdere keren werd mij daar niets van vertel!!!!
Toch na een half uur werd ik geroepen en het ging door........ zonder contrastmiddelen!
1 minuut in de tunnel en ik stond weer op de gang om naar mijn auto te lopen. Eerst nog even langs de AH om wat lekkers te kopen en hup de auto in richting huis.
Half 1 stapte ik de deur weer in en regelrecht naar mijn bed. wat is dat dan lekker als je je ogen dichtdoet en rustig in slaap valt. Maar dan moet je natuurlijk ook weer wakker worden en dat was met een schrik. Want Dennie is om kwart over 3 uit en de deur is nog op slot. Snel op mijn wekker kijken en gelukkig was het 5 over 3 dus dik op tijd. Ik sprong op de traplift en sjeesde naar beneden de deur van het slot en om half 4 stapte hij het huis in.
Vanavond lekker op tijd naar bed want het is toch vermoeiender dan je denkt zo`n dagje UMCG.
Dinsdag hebben we dus weer zo`n dagje maar dan hoef ik niet zo heel vroeg weg. dan krijg ik hopelijk ook de uitslag van de CT en weet ik ook of ik gestegen ben op de wachtlijst.
Groetjes Mies.

woensdag 9 februari 2011

Moe, moe en nog eens moe !!!???

Ik ben de laatste tijd wel heel erg moe..... of begint de luiheid nu toe te slaan?
Ik kom `s morgens uit bed en dan ga ik met Dennie eten. Hij naar school en ik weer naar bed want ik kan mijn ogen niet open houden. En dan om een uur of half elf word ik uitgerust wakker.
Dan denk je dat ik de hele wereld weer aan kan maar niets is minder waar. Ik kan om 13 uur, als Dennie weer naar school is , zo mijn hoofd weer neerleggen op mijn kussen en dan......... slapen.
Dan hoor ik mensen denken: Ga dan eerder naar je bed!!!
Dit maakt dus geen sikkepit uit want we liggen er over het algemmen om 10 uur-half 11 in. Dus leg ik me er bij neer en geef toe aan de vermoeidheid. Ik zou er beter mee kunnen leven als ik weet dat het komt door het harde werken of late stappen. Maar zelfs dat doe ik niet.

Vandaag ben ik aan het JODIUM drinken opgelost in Limonade.
Dit omdat ik morgen om 9.30 uur in het UMCG moet zijn voor een CT-scan.
Ik moet nuchter zijn en mag dus heel vroeg mijn bed uit voor mijn doen.
Hopelijk sta ik dan om half 11 weer in de AH om even een ontbijtje te scoren en de weg naar huis te rjden.
Het is een controle scan om te kijken of de structuur en afwijkingen in mijn longen niet verandert zijn. Ik maak me geen zorgen want veel slechter kan het niet. Natuurlijk wel maar daar denken we liever nog niet aan.
De uitslag hoor ik dan dinsdag als ik weer terug mag komen voor de normale controle met de artsen of NP-er , bloedafname en longfunctie.

Voor de rest gaat het wel zijn gangetje hier in huize van Straaten.
Natuurlijk is er niet heel veel zonneschijn maar het is ook weer niet zwart-nacht. De zon begint buiten ook weer een beetje te schijnen en mijn spartamet start weer goed dus de betere tijden komen er aan.

Groetjes Mies.

maandag 7 februari 2011

Zwaar weekend

Vrijdag was het rustig, Dennie is te zwemmen geweest in de avond. Annet was lekker een avondje weg met de handbaldames. Om 8 uur kwam Dennie thuis en ghad ik de tafel al vol gezet met chips en nootjes. Hij was zo blij als een klein kind. We hebben gezellig met z`n 2en naar een film gekeken (de Indiaan). We gingen hierna om 10 uur naar bed. Zaterdag moesten we er op tijd uit want Dennie mocht in `t Veld voetballen. Kwart voor 9 vertrekken met het hele gezin. Daarna ook nog boodschappen gedaan. `s Middags heb ik een tukkie gedaan van ruim 2 uur. Dennie wilde weer heel graag bij Opa en Oma slapen en dus bracht ik hem daar heen en tegelijkertijd een bakkie en een biertje. Zondag hadden we helemaal een drukke dag voor mij in het verschied. Annet te volleyballen en wij mochten naar Schoorl. Er was een dienst in de kerk voor het Communieproject van Dennie. Het duurde van 12 tot 15 uur. Met, voor mij, veel lopen en drukte. Daarna zouden we op verjaardag bij Leonie maar ik was naar de klote en lag uitgeteld op de bank. Annet had dit, zoals ze het vaak bij het goede eind heeft, al voorzien en dus had ze Erny afgebeld. Vroeg naar bed en vandaag ben ik weer uitgerust wakker geworden. Nu gaan we naar danique op verjaardag.
Groetjes Mies.