donderdag 31 maart 2011

Ja wel een opname.

Ik lig in het UMCG. Ik mocht zelf kiezen wat ik wilde en heb gekozen om een start te maken met Anti biotica en prednison. Met die afspraak dat als het goed gaat en de kweken geven een ontsteking aan dat ik snel weer richting huis ga. Ik heb hier nu even en beter gevoel over wbt verbetering dan dat ik thuis ben. Natuurlijk niet leuk voor Annet en Dennie maar straks hebben ze weer meer aan me dan als ik nu thuis ben. Vanochtend dus met Annet richting Groningen gereden, we waren hier om 11 uur. Het normale programma werd afgewerkt zoals bloedafname, foto en longfuntie. Hierna naar de dokter, de longfunctie was wel weer wat minder (0.73) maar niet verontrustend. Foto zag er normaal uit. meteen een kweek uit neus en keel, ok mocht ik een sputumkweek doen. Net als het nodig is komt er natuurlijk geen goed materiaal (om het maar rustig te zeggen). We zijn met AB begonnen en 30 mg Prednison. Dat wordt weer insuline spuiten dus. Annet is om half 3 hier weg gegaan en om kwart over 3 waren mijn ogen dicht gevallen tot half 5. Gelukkig kreeg ik wel gelijk een netwerkkabel om te kunnen internetten. Zodoende kan ik jullie nu op de hoogte houden.
Morgen mag ik op de weegstoel hoop ik en dan kunnen jullie lezen hoe veel kilo`s ik ben aangevallen. Voor straks een rustige nacht en tot morgen.
roetjes Mies.

woensdag 30 maart 2011

Toch naar UMCG !

Vannacht beter geslapen maar toch nog wel wat last van benauwdheid. Heel rustig aan gedaan vandaag om niet weer helemaal af te zijn vanavond. Aan het eind van de middag werd ik gebeld door Ruth van Het UMCG. Ik had even moeten bellen dinsdag met de klachten die ik had. maar ja als ik bel moet ik het nog even aanzien en nu ik het even aan zie moet ik weer bellen. Wie weet nou wanneer je het goed doet? Maar ja de volgende keer bel ik dan gewoon maar weer, beter een keer te veel dan te kort. ik mag morgen even mijn gezicht laten zien en er werd me aangeraden om toch maar een tasje met spullen mee te nemen. Dus ik ga er van ut dat ik weer op "vakantie" mag in Groningen. alles moest natuurlijk weer geregeld worden en ging deze keer heel snel en goed. dennie wordt opgevangen door Simone. Dan had ik ook nog een bestelling lopen bij Albert.nl welke in principe niet geannuleerd kon worden. maar ik had een goede reden en dus kon het wel. De kosten hiervan is wel €3, wat een onkosten he? Nu nog hopen dat Annet vrij kan krijgen om mij weg te brengen. Wanneer dit niet kan moet ik zelf en heeft Annet even geen auto. Nou jullie zijn weer op de hoogte en als ik moet blijven houd ik de blog hopelijk ook bij.
Groetjes Mies.

dinsdag 29 maart 2011

Ziek !!!

hallo allen, daar ben ik weer even. Anet en ik zijn vrijdag naar een acupuncturist geweest. Deze werd ons aanbevolen door een kennis die hele goede ervaringen met hem heeft. Dus ik vrijdag om 10 uur gebeld en we konden om 15 uur komen. Dmv aan je pols te voelen kan hij voelen wat er in onbalans is in je lichaam. hij vertelde mij dat ik er niet van op zou kijken als hij zei dat het een zooitje in mijn lichaam is. natuurlijk weten wij dat al, maar hij kon ook wat uit het geestelijke deel van mijn lichaam halen. Zo zij hij dat ik nogal een kort lontje heb en dat ik slecht in slaap kan komen (moeite met slapen). Hier heeft hij 3 naaldjes gezet bij mij en vertelde er bij dat ik wel eens moe kon worden die avond. Nou dat hebik geweten want ik was nog maar net in Langedijk (vanuit heerhugowaard) of mijn ogen werden zwaar. De volgende dag werd ik wakker en was nog heel moe en was aan het hoesten. ook wat verhoging maar dat zou door het vele hoesten kunnen komen dus ik dacht dat het nog even een nasleepje was van vrijdag. Zaterdag dus de hele ochtend in bed gelegen en `s middags op de bank gelegen. Zondag ging het een ietsje beter maar nog niet helemaal om over naar huis te schrijven. Ik dacht dat het wel even goed zou zijn om er op uit te gaan. Dus ik naar LSVV naar het 4de kijken. Daarna naar de kantine maar ik zat niet zo in mijn vel als anders, wat mij ook heerlijk verteld werd door Sander (gelijk heeft hij). Dus toen ik thuis kwam plofte ik weer op de bank. Toch nog even wat eten gekookt voor ons allen en daarna met zijn 3en naar bed gegaan om 20.15. De hele nacht hoesten, benauwd en natuurlijk niet slapen. Toen dacht ik al dat het geen nasleep van de acupunctuur kon zijn. Ook gister heb ik de hee dag op bed gelegen met een temp van 39.4 Als deze de 40 zou bereiken had ik gebeld met Groningen maar gelukkig was dit niet zo. Vannacht een ietsiepietsie beter maar toch een mailtje gestuurd naar Groningen wat te doen. Ik wacht nog op antwoord maar ben niet geheel gerust over de afloop, mede doordat mijn sputum me ook wel zorgen baart qua kleur. We wachten het af en jullie horen het van mij.
Dus al met al even een klote weekje achter de rug. En zoals ik in elkaar steek : Het komt allemaal goed !!!