vrijdag 17 december 2010

gedachten aan vorig jaar

Het ziet er buiten hetzelfde uit als vorig jaarmaar het gevoelis heel anders.
Vorig jaar lag ik namelijk in Groningen aan de muur vast met een vreselijke drain.
Nog even voor voor wat mensen die hier geinteresseerd in zijn en mij vroegen om wat uitleg.
Na een ct-scan werden er wat rare vlekjes gezien op mijn longen waardoor ze naar binnen wilden met een broncho om wat weefsel weg te nemen. Dat lukte niet en een opie was om via de rug naar binnen te gaan dmv een open longoperatie.Weer een snee van ongeveer 15 cm. Het lijkt nu bijna alsof ze mijn bovenlichaam hebben losgemaakt van het onderstel. Ook hiermee kwamen ze niet op de plek des onheil en wilden het nog 1 keer proberen met een dunnere naald en iets meer risico. Ze waren goed bezig en haalden wat weg om op kweek te zetten. Dichtnaaien en wachten op de uitslag. Dan denk je ik kan naar huis zodra de drain er uit is. Maar de drain ging ontsteken en had een geheel eigen leven. Hij was namelijk ongeveer 1,5 keer in de rondte gegaan en trok onwijs aan de hechtingen en dus mijn huid. Ik klaagde alsmaar van de pijn die dit veroorzaakte maar er werd niets mee gedaan want hij zou er bijna uitgaan. Hij ging er ook wel uit maar werd er op een andere plek weer ingezet omdat ik een pneu had. wat een K zooi. Toen kon er ook nog niet eens met zekerheid gezegd worden wat er aan de hand was. In ieder geval geen maligniteit !!! Maar toch wel een hele grote kans op afstoting acuut danwel chronisch. Na 7 weken mocht ik naar huis en de artsen hebben in overleg besloten om het toch nog even aan te zien. Toen eind maart toch werd geconstateerd dat het een afstoting was. Ik weer naar UMCG voor een anti afstotingskuur. GEEN resultaat dus ........ Chronisch.
Overleg met artsen en mijn Annet waaruit is gekomen om de screening in te zetten. Dit resulteerde in een plekje op de wachtlijst voor een re-transplantatie per 5 augustus.
Aan de ene kant onwijze F**K zooi natuurlijk en andere kant ook weer een geluk dat mijn lichaam (overige organen!!!) nog goed is.
Wachten, wachten, wachten en hopen dat er nieuwe komen voor het te laat is.

Kerstdiner

Gister moest ik heel erg bijkomen van een verjaardag van een vriendin van ons. Ondanks dat ik naar mijn idee een goede dag had woensdag viel het me gister weer vies tegen. Je dankt dan dat het wel goed gaat en blijft dan wat langer dan ik eigenlijk had moeten doen. Maar je van alles kan je dan een leermoment maken. En dat was dus gister zo. Met de kont op de bank en uitzakken van de dag ervoor, denkend dat je de volgende keer toch niet zo`n stoere kerel moet zijn. Maar het blijft lastig als je geest zeg ja en je lichaam zegt nee. Wat een gekloot. Toch gister met Dennie naar school geweest. Hij had om 17.00 uur kerstdiner in de klas. Iedereen had wat mee en de lichtjes brandden prachtig. Het is toch wel erg gezellig deze tijd ondanks alles. Dennie moest poffertjes en kruidenboter meenemen. Ja.... met kruidenboter ! Niet voor erbij maar lekker voor op een stokbroodje ofzo. Om 18.15 mocht ik hem weer halen en onder het genot van een warme chocomel of gluhwein praatten we nog even bij met andere ouders in de aula. Als afsluiter van het diner werd er op het schoolplein enkele kerstliedjes gezongen door wat meesters en juffen. De sneeuw viel hierbij rijkelijk naar beneden en maakte het plaatje van kerst compleet. Eenmaal thuis aangekomen kakte ik natuurlijk wer in omdat het lekker warm was thuis en lag dus mooi op tijd in bed om toch vandaag weer fris en fruitig op te staan. Annet heeft het erg druk op haar werk en heeft jammer genoeg niets van dit allemaal meegemaakt. Morgen en overmorgen is zij naar alle waarschijnlijkheid vrij en kunnen we lekker met z`n 3tjes het weekend door.

woensdag 15 december 2010

"Langedijker" traplift

“Langedijker” traplift


13 treden op en neer
Is een makkie voor menig heer

Een handeling van elke dag
Wie gezondheid hebben mag

Wanneer je na 6 treden stoppen moet
Is het meestal niet zo goed

Daarna nog verder naar boven
Waar ze je bijna van het leven beroven

Het is geen pretje wanneer dat je niet meer lukt
En je met je neus op de feiten wordt gedrukt

Als de gemeente het laat afweten
Wanneer je een traplift wilt laten aanmeten

Want die laten je oren suizen
Door te adviseren te gaan verhuizen

Iedereen die dit verhaal hoort
Zegt dat de gemeente niet spoortdinsdag 14 december 2010

Zomaar een dinsdag

Vanochtend even er uit. Bijna elke dinsdag doe ik met Annet een koppie bij Simone. ben ik er toch even uit, want dat wordt toch echt lastiger de laatste tijd. Zeker met dit weer wil je ook niet echt de deur uit. Het is alleen erg goed voor me om toch even de deur uit te gaan. Gister hebben we even om tafel gezeten met wat vrienden om de zomervakantie te plannen. We weten natuurlijk niet hoe het loopt allemaal en of ik het nog wel aan kan maar je kan het beter plannen dan later zeggen: hadden we het maar gedaan ! En zeker voor Dennie is het eigenlijk een "must". We blijven natuurlijk wel in Nederland want je weet maar nooit.
We wachten nu nog even op wat informatie, welke we aangevraagd hebben, van verschillende campings in Drenthe.

maandag 13 december 2010

"Regel" maandag

Wat een rot begin van de dag.
Ik lag nog zo lekker op mijn bedje maar ja ik mocht er toch uit om lekker met Dennie te ontbijten.
Nou ja ontbijten, tegenwoordig doet hij dat voor de tv en heeft alleen maar oog voor het beeld.
Daar wil ik verandering in brengen maar dat is lastiger dan ik dacht. Maar zoals zo velen zeggen : de aanhouder wint. En om nou elke dag hem met een rot gevoel naar school te sturen duurt het iets langer.
Uiteindelijk is Dennie toch vertrokken met een ontbijtje achter zijn kiezen.
Toen ben ik toch nog een keer tegen mijn geweten in naar boven gelopen en onder de wol gekropen.
HEERLIJK..... ik had het idee om er nooit meer uit te komen.
toch doen he.!! Ja want Dennie komt ook weer uit school en wil heel graag met zijn vader eten.
Ik werd vanochtend ook nog gebeld door een leverancier van trapliften welke ik een mailtje had gestuurd voor een offerte. De gemeente wil bij ons geen traplift plaatsen maar adviseren ons te verhuizen naar een gelijkvloerse woning. Dat is toch wel het laatste wat we willen.
Vrijdag komen ze langs om het een en ander even op te meten en te bespreken en een offerte uit te brengen.
Woensdag komt er nog een andere leverancier om dit te doen en daarna ga ik met de gemeente en doktoren proberen om die traplift toch door de gemeente te laten plaatsen. Dat zal een zware klus worden want als de gemeente een maal een standpunt heeft is dat niet snel te veranderen. We wachten het allemaal maar af en moeten ons ondertussen niet drukker maken dan ik al doe. Het zal vervolgd worden.....
Voor de rest van de dag niks gedaan behalve achter de computer zitten surfen en informatie opzoeken.

zondag 12 december 2010

Kerstboom opzetten.

gister hebben we de boom opgezet. Nou ja niet helemaal omdat het echt een heel karwei was voor me. En Dennie wilde helpen met de ballen maar hij had Matz te spelen. Dus dat zouden we vandaag gaan doen. Gister wel even op visite geweest bij onze neef Stijn. daarna even uithangen op de bank en de stoute schoenen aangetrokken om met de boom te beginnen. We hebben de boom opgezet met lichtjes en daarna heb ik Matz naar huis gebracht en daar toen een biertje gedronken. Eenmaal weer thuis lekker op de bank en wat gegeten. Op tijd naar bed want het zal een drukke dag worden vandaag.
De boom staat en is rood met wit. Dennie heeft heel even geholpen en de rest heeft Annet gedaan omdat ik het al weer te kwaad kreeg. voor de rest van de dag heel, heel rustig aan doen. het gevoel is wel goed omdat het ook weer wat mooier weer is en daar word ik wel blij van.