maandag 5 maart 2012

Een maand verder !!!!

ja mensen, dat is lang geleden. Maar dat betekent vaak dat het goed gaat en ik e niet zo erg aan denk om de blog te bewerken. Het gaat ook wel goed maar met dagen ertussen die niet goed zijn.
Er is toch wel weer het een en ander gebeurd in de afgelopen maand. Zo is op 11 Februari onze tante An overleden aan de gevolgen van longkanker. Zij mocht helaas maar 69 jaar worden. Dit betekende dat zij op donderdag 16 februari gecremeeerd werd in Driehuis. Ik had op deze dag een afspraak staan bij de KNO-arts en op de longpoli. Even een telefoontje en het werd verzet naar de andere week, 23 februari. De crematie was natuurlijk emotioneel maar ook wel weer een heel mooi en waardig afscheid voor tante An.
Dan 23 februari richting UMCG voor de longpoli. De KNO had geen plekje voor me waardoor ik dus alleen naar vd Bij mocht. Ik reed heen en Annet reed terug, de taken mooi verdeeld en om eerlijk te zijn red ik het niet om op 1 dag heen en terug te rijden. Bloed prikken, foto en gesprek zoals gewoonlijk.
Het ging op zich wel goed met me maar ik liep toch nog wel veel te kloten met de darmen en maag. Dus vd Bij voelde even van binnen en van buiten naar de buik waarbij hij toto de conclusie kwam dat het niet goed zat. Hij stelde voor om een onderzoek te laten doen van de darmen om te kijken wat er niet goed was. Ook nog even een buikoverzichtsfoto. Geen probleem natuurlijk.
Vrijdag 24 februari laat in de middag belde vd Bij mij op met de mededeling dat op de buikoverzichtsfoto te zien was dat ik helemaal vol zat met ontlasting en dat dit wel eens de problemen konden veroorzaken. Mede met de sondevoeding die misschien te dik en te geconcentreed is. Dus : laxeren en de sondevoeding verdunnen. Sondevoeding verdunnen is geen probleem maar laxeren ??? dat betekent op zijn zachts gezegd, je buik legen dmv medicijnen en heel veel poepen. Nou de eerste dagen viel het nog wel mee maar vanaf maandag ging het goed te keer in huize van Straaten. het hoogtepunt was dinsdagnacht. gelukkig was Dennie te slapen bij daan van Ar en Fem waardoor ik op Dennie`s bed kon liggen. Ik liep om het kwartier naar de WC en alles deed me zeer. Ik wist niet hoe ik zitten of liggen moest. Toen op de woensdag ochtend de Grand Finale kwam en ik me helemaal leeg scheet met alle gevolgen van dien. Maar ik was wel gelijk van al mijn problemen af had een ingedekte buik. Hij was natuurlijk helemaal leeg en wilde gevuld worden. Dit deed ik maar even heel rustig aan en sinds die ochtend gaat het goed met me. Geen last meer van mijn buik gehad en ik hoop het ook niet meer te krijgen. Nu alleen die kilo`s die ik verloren heb er weer aan te krijgen, dat gaat lukken hoor.
Dit was even het medische gebeuren nu het sociale en leuke deel.
We hadden 21 februari 10-minuten gesprek op school van Dennie. meester vond het een leuk maar druk mannetje en het ging prima met hem. Lezen, schrijven en rekenen gaan hem makkelijk af. Altijd leuk om dat te horen over je eigen zoon. Toen kreeg Dennie vakantie waarin we een heleboel plannetjes hadden gemaakt. Slaapkamer schilderen, naar het zee-aquarium, bioscoop en veel zwemmen. jullie raden het al, daar is niet heel veel van terecht gekomen.
Zaterdag, de eerste vakantiedag, moest Dennie zaalvoetballen in `t Veld. Het ging om het kampioenschap in de poule dus niet zomaar een wedstrijdje. de eerste wedstrijd werd het heel knap 1-1 en de tweede wedstrijd werd het maar liefst 7-0 voor de tegestander (jammer maar helaas). Dennie ging hierna te spelen bij Lando. Wij boodschappen doen en relaxen.
We zouden dus maandag beginnen met het schilderen van Dennie`s slaapkamer. Dennie en ik zouden dit project wel even klaren. Maar zodra we wilden beginnen was de vogel gevlogen en speelde heerlijk bij LSVV op het voetbalveld en werd er niet meer aan schilderen gedacht. geeft niks , dan een andere keer. Dinsdag uitgeslapen met z`n 3tjes en Dennie was al helemaal zenuwachtig want hij mocht bij Daan logeren. Wij hielden ons hart al vast of dat goed zou gaan. Daan wil nl graag vroeg slapen en heeft zijn slaap nodig en Dennie slaapt graag laat en kan met een uurtje minder toe. De volgende dag kwam Femke en vertelde ons over het slaap avontuur. Daan had gevraagd aan Dennie , om 8 uur, of hij misschien wat minder wilde gaan praten want ik wil slapen. Dit lukte natuurlijk niet en dus liep Daan naar Femke om te vragen of er geen "uit-knop" aan Dennie zat. Prachtig toch zo`n vraag. Uiteindelijk ging Daan op een andere kamer en kwam het toch nog goed. Dennie kwam woensdag om 3 uur thuis en had een heel leuk logeernachtje gehad.
Annet en ik hadden eigenlijk het bezoek aan het zee-aquarium gepland vandaag maar omdat Dennie pas in de middag thuis kwam ging dit ook niet door.
Donderdag hadden we dagje niks, lekker rustig, met z`n 3tjes thuis achter de computer en tv.
Vrijdagmiddag gingen we naar de bioscoop in Schagen. De Muppets in zaal 2. Dennie vond hem heel leuk maar voor ons viel de film wat tegen.
Annet ging daarna naar Wonders uit eten met Conja en was weer op tijd thuis en had heerlijk gegeten.
Zondag was ik voor het eerst weer op LSVV om naar het 4de te kijken. Dennie was al eerder heen gegaan en was heerlijk aan het voetballen met de zoons van de jongens van het 4de. Job, Stef, Thomas, Mitchel en Jay. Ik kwam de 2de helft en we stonden 1-0 voor, de eindstand werd 5-1 voor LSVV4 waardoor er een reden was om even een pilsje in de kantine te drinken en zolang de "boys" lekker aan het spelen zijn kan het. Ik liep om 3 uur naar huis en plofte weer lekker op de bank met een bordje haring. het ging nog onwijs goed met me en voelde me oersterk. 5 uur kwam Dennie thuis en een kwartier later kwam Annet thuis. Annet was samen met Els naar de IKEA geweest (leuk hoor). Omdat ik me zo sterk voelde stelde ik voor om even lekker uit eten te gaan. Dat vond iedereen (Joop, Els, Annet en Dennie) ook een goed idee en dus liepen we om 7 uur "de Buizerd" binnen.
Heerlijk gegeten en gezeten maar toch kakte ik om kwart voor 9 in. Natuurlijk helemaal niet raar omdat ik ook geen tukkie had gedaan. Dus toen we thuis kwamen gingen Dennie en ik direct naar boven om heerlijk onder de wol te kruipen. Volgens mij sliep ik net iets eerder dan Dennie !!!
Vanochtend was ook weer een rare ochtend omdat Annet weer naar haar werk "moest". Annet gaat op therapeutische basis weer de draad oppakken. We hopen dat het goed gaat en gaan daar wel vanuit. maar ze had niet verwacht dat ze zo vroeg moest beginnen, de wekker ging om kwart voor 6 omdat ze om half 7 in Broek op Langedijk in de bakkerij moest zijn. En nu ik dit schrijf rijdt de auto voor en stapt Annet het huis binnen dus het zal mij benieuwen hoe het gegaan is?
Dus al met al proberen we het "normale" leventje weer te pakken.
Vanavond ga ik naar Groningen om in het NH hotel te logeren omdat ik morgen om 8.10 een afspraak heb bij de KNO en later bij de longpoli. Dennie slaapt weer op mijn plekje omdat hij morgen vrij van school is door de lerarenstaking. Ik hoop dat we wat wijzer worden morgen van de KNO en dat er wat meer geluid uit kan komen.
Groetjes Mies.