woensdag 24 augustus 2011

Hoog Urgent !!!

Hallo allemaal,
het heeft weer even geduurd voordat ik wat van me heb laten horen.
Ten eerste omdat ik er geen energie voor heb en ik niet aldoor hetzelfde wil schrijven.
Maar nu is er wel "goed" nieuws. Ik sta vanaf afgelopen donderdag op Hoog Urgent.
Vorige week dinsdag mocht ik weer op controle komen in Groningen. Eerst naar de dietiste om even te evalueren hoe het met de sondevoeding gaat. Nou dat kan dus een heel stuk beter. Ik was namelijk nog meer afgevallen naar 45 kilo.
Nu is het de bedoeling dat ik vrijwel continu sondevoeding moet hebben. Via een programma is berekend dat ik ongeveer 4000 !!!! kcal per dag nodig heb om te groeien. Dat is echt een heleboel en is ook niet helemaal makkelijk. Maar wie wil groeien moet er wat voor over hebben.
Toen de longfunctie, deze was niet minder geworden dus daar waren we wel blij mee. Als laatste naar de arts. Ook hij schrok weer hoe het er met me voor staat. Natuurlijk weer de HU besproken en er over gehad om niet opgenomen te willen worden. Dan zou ik nl op HU komen. Maar ja dan kan het ook nog maanden duren en om als voorbeeld 6 maanden in Groningen te liggen is ook geen pretje voor ons allen. Alkmaar was volgens de dokter geen optie. We hebben dus besloten zolang het gaat thuis te blijven. Het wordt wel al moeilijker maar we hopen het toch nog even uit te stellen om opgenomen te worden. We hadden wel afgesproken dat ik weer in het overleg ter sprake zal komen voor HU in de volgende vergadering.
Met gemengde gevoelens gingen we weer richting huis. Eerst nog een koppie gedaan bij de Familie de Ruiter op de camping. Hierna zijn we doorgegaan naar de verjaardag van Niek in Obdam.Hij heeft de respectabele leeftijd van 65 jaar behaald. Om 10 uur waren we thuis en mijn ogen vielen al dicht voordat ik mijn kussen raakte.
Dagen hierna ben ik toch wel wat van de rel geweest doordat het echt een heel vermoeiende dag was. Ook buiten was het vrij benauwd waardoor het niet snel opknapte. Nu nog steeds niet lekker en hoop maar dat het beter wordt. Maar vrijdag hadden we wel even een moment om te juichen. Groningen belde en meldde ons dat ik op de Hoog Urgent lijst sta. dat was wel even schrikken en dan sta je er nog eens extra bij stil hoe slecht het eigenlijk met me is. dat weten we natuurlijk wel maar het komt toch hard aan.
Ik ben nu ook vrijwel altijd thuis om toch de sondevoeding tot mij te nemen en rust te nemen om op een zo goed mogelijke conditie de operatie in te gaan. Ik ben er nu nog meer mee bezig dan hiervoor. Wij vinden het dan ook rete spannend en hopen snel op het verlossende telefoontje.
Groetjes, mies.