donderdag 6 januari 2011

Lekker weer thuis.

ja jullie lezen het goed, ik ben weer thuis. Jopie heeft me opgehaald uit Groningen. Hij was mooi op tijd, 5 uur, en eerder dan ik had verwacht.
Alle testen en onderzoekjes die gedaan zijn leverde niets raars op. Dus ik ben weer wat gerustgesteld en blij dat er niets aan de hand is.
Natuurlijk moet ik nu thuis even flink bij eten en goed aan mijn etensritme proberen te houden. Als ik dat doe kom ik volgens mijn dietiste minimaal 2 kg per maand aan. Ik hoop echt dat ze gelijk krijgt. Dan ben ik over een paar maanden weer op niveau. Mijn streven is 55 kg en hoop dat daarna vast te houden, maar het is belangrijker dat ik het eerst maar eens zie te halen.
Dus wat mij te wachten staat is onwijs veel vreten en veel calorieen tot mij te nemen.
Het belangrijkste is nu dat ik weer lekker bij Annet en Dennie ben. Het is toch echt wel een pokke eind weg hoor Groningen.

woensdag 5 januari 2011

ff naar het UMCG

Gister ben ik op de spoedeisende hulp van het UMCG geweest omdat ik me niet echt top voelde en bang was dat er iets niet goed was. Natuurlijk wel eerst even gebeld voordat ik alle hulplijnen moest inschakelen. Zij adviseerde mij om toch evdn langs te komen en voor de zekerheid ook maar een koffertje mee te nemen. nou na heel wat bellen ging ik met Niek richting groningen. Dennie werd opgevangen door Simone dus dat was lekker. Om 13 uur kwamen we aan en na bloedafname, sputum, foto en lichamelijk onderzoek werd ik om 15 uur naar afdeling D3 gebracht kamer 71. ik moest ook gelijk beginnen met vernevelen net als vroeger maar dat heeft geen enkel effect dus dat mag ik naar eigen inzicht gebruiken. Niet dus!!! Vanochtend een longfunctie geblazen waar ik niet al te veel van verwachtte en dat was dus ook zo. FEV1 van 0.82. Gelukkig niet helemaal zo slecht dat het meer zorgen geeft. Vanmiddag krijg ik nog een gesprek met Dr. verschuuren over hoe nu te handelen. Mijn prednison is wel opgeschroefd naar 30 mg om eventuele ontstekingen de kop in te drukken. Niet helemaal verkeerd want dan kom ik misschien weer wat aan. Dat is nu ook onder de 50 gedoken en dus misschien wel weer sondevoeding. Hoop het niet.
Voor de rest is het wel wat rustiger in het hoofd en slaap ik heel veel. Ik hoop dus dat ik van het weekend weer thuis ben maar ga nergens van uit want dat kan alleen maar afvallen.
Nu ga ik verder om even wat chips en fris te halen voor de avond en om wat calorieen binnen te krijgen.
Groetjes Mies.

maandag 3 januari 2011

Goed begin 2011

Ja , we zijn er goed uitgekomen met de jaarwisseling. Leuke avond gehad en mooi vuurwerk gezien. het werd niet al te laat omdat het vaatje toch wel leeg raakte. Nieuwjaarsdag even lekker een bakkie gedaan bij mijn schoonouders en daarna gingen we met Frans en zijn jongens richting Niek. We zouden niet al te lang blijven maar op den duur zit je toch weer lekker en gaat de tijd snel. In de auto naar huis vertelde Dennie dat hij "Japie" vergeten was bij opa en oma. Dus we moesten daar nog even langs. Eenmaal daar aangekomen wilde hij ook meteen blijven slapen en dat mocht wel. Voor de volgende dag was dat wel lekker voor ons, konden we heerlijk rustig uitslapen. Na Dennie gister opgehaald te hebben zijn we op de bank geploft en er bijna niet meer afgekomen. Ondanks dat het zwaar was heb ik onwijs genoten van deze dagen. We gaan ook weer het normale leven oppakken nu Dennie weer gewoon naar school gaat. Dus hopen dat ik ook weer een beetje beter wordt ook al weet ik dat dit tegen beter weten in wensen is.