woensdag 5 januari 2011

ff naar het UMCG

Gister ben ik op de spoedeisende hulp van het UMCG geweest omdat ik me niet echt top voelde en bang was dat er iets niet goed was. Natuurlijk wel eerst even gebeld voordat ik alle hulplijnen moest inschakelen. Zij adviseerde mij om toch evdn langs te komen en voor de zekerheid ook maar een koffertje mee te nemen. nou na heel wat bellen ging ik met Niek richting groningen. Dennie werd opgevangen door Simone dus dat was lekker. Om 13 uur kwamen we aan en na bloedafname, sputum, foto en lichamelijk onderzoek werd ik om 15 uur naar afdeling D3 gebracht kamer 71. ik moest ook gelijk beginnen met vernevelen net als vroeger maar dat heeft geen enkel effect dus dat mag ik naar eigen inzicht gebruiken. Niet dus!!! Vanochtend een longfunctie geblazen waar ik niet al te veel van verwachtte en dat was dus ook zo. FEV1 van 0.82. Gelukkig niet helemaal zo slecht dat het meer zorgen geeft. Vanmiddag krijg ik nog een gesprek met Dr. verschuuren over hoe nu te handelen. Mijn prednison is wel opgeschroefd naar 30 mg om eventuele ontstekingen de kop in te drukken. Niet helemaal verkeerd want dan kom ik misschien weer wat aan. Dat is nu ook onder de 50 gedoken en dus misschien wel weer sondevoeding. Hoop het niet.
Voor de rest is het wel wat rustiger in het hoofd en slaap ik heel veel. Ik hoop dus dat ik van het weekend weer thuis ben maar ga nergens van uit want dat kan alleen maar afvallen.
Nu ga ik verder om even wat chips en fris te halen voor de avond en om wat calorieen binnen te krijgen.
Groetjes Mies.

2 opmerkingen:

  1. Jeetje Mies,
    dat is balen zo in het begin van het nieuwe jaar. Sterkte en hoop mee voor je dat je van het weekend weer thuis bent. Sterkte!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Veel sterkte en hopelijk mag je snel weer naar huis!

    Groeten Gwen (CF)

    BeantwoordenVerwijderen