zaterdag 12 maart 2011

Weer lekker thuis !!

Hallo luitjes,
ik ben weer lekker thuis bij Annet en Dennie. vannacht in mijn eigen bedje gelegen en dat was toch lekker. Het was me de opname wel weer.
Woensdag werd ik dus door Pieter naar het UMCG gebracht en was daar om half 3 binnen. Even een koppie en dan door naar de afdeling. ik werd meteen naar mijn kamer gebracht en jammer genoeg geen eigen kamertje maar een 4-persoons. Wel gezellige mensen en niet zo oud. Om 4 uur had ik mijn infuus al in en een sputumkweek gedaan. Ook moest ik een foto en longfunctie blazen maar dat werd doorgeschoven naar donderdag. Dus ik had vrij-af voor de rest van de dag.
Donderdag werd ik om kwart over acht uit mijn bed gehaald omdat ik een longfunctie moest blazen en een foto maken. Ik zou zo opgehaald worden, helaas was er een miscommunicatie en werd ik niet gehaald. net voor ik naar de endoscopie afdeling werd gebracht kwam Otto nog even kijken hoe het gegaan was met blazen en zo. Ik vertelde hem dat ik nog niet geweest was en daarmee was hij niet zo blij omdat het echt VOOR de PEG plaatsing gedaan moest zijn. Dus uiteindelijk op een hip en drip naar de poli om te blazen en mijn beste gezicht opzetten voor de foto. Weer terug op de afdeling moest ik direct in bed om naar de endoscopie-afdeling te gaan.
Om half 11 begonnen we met de PEG plaatsing. Eerst een vreselijk drankje driken om mijn keel te verdoven. Dit omdat ze met een endoscoop je maag opblazen om te zien waar ze het beste de PEG kunnen inbrengen. Hierna werd het slaapmiddel ingebracht om me ietwat dromerig te laten zijn en de plaatsing niet echt zal meemaken. Nou dromerig werd ik hoor. Ik voelde alleen nog maar even de scoop tegen mijn keel en daarna weet ik helemaal niets meer omdat ik echt in slaap viel, heerlijk !!!! Om half 12 was ik weer terug op de afdeling en heb gelijk Annet, Frans en Niek gebeld dat het goed gegaan was. natuurlijk wist ik hier later niets meer van omdat ik echt last heb van de Dormicum. Dan ben ik wel weer wakker maar weet niet goed wat ik doe en zeg.
Later op de dag werden we geconfronteerd met verpleegkundigen in blauwe pakken. iedereen moest zich met schorten, mondkapjes en mutsen verkleden om bij onze kamer naar binnen te kunnen. Er was namelijk MRSA geconstateerd bij een mede patient bij ons op de kamer. Hierdoor mochten wij de kamer niet af en moesten de mensen die bij ons wilden komen zich beschermen. Er zijn kweken afgenomen om te zien of wij ook besmet zijn. Hier heb ik nog geen uitslag van.
Donderdagnacht is de PEG operationeel geworden en het ging net als eerst, heel goed. Het is nog wel gevoelig de insteek maar ja het is natuurlijk ook en slang die je maag in gaat en het moet even wennen en helen.
Vrijdag werd ik verblijd met een bezoek van Otto en Dr. Verschuuren. Zij vroegen mij wanneer ik naar huis wilde. Nou daar hoefde ik natuurlijk niet lang over na te denken en zei direct: Een uur geleden !! Dr. verschuuren vroeg mij adrem zoals hij is : Wat doe je hier dan nog ?
Dus zij vertrokken en ik belde als de wiedeweerga Annet op om te vertellen dat ze de auto voor kon rijden. Om half 3 waren Annet en Dennie bij me en om 3 uur reden we richting huis. Thuis aangekomen werd ik nog even in de watten gelegd door Annet. Lekker op de bank en de benen gestrekt met een dekentje over me heen en een kussen in de rug.
Toch vermoeid van de reis lag ik om 9 uur in bed samen met Dennie. Samen nog even naar Sterren dansen op het ijs gekeken en daarnaheerlijk in slaap gevallen.
Vanochtend vroeg opstaan omdat Dennie om kwart over 8 moest vertrekken met de voetbal. Annet ging met hem mee en ik bleef thuis want mijn voedingspomp werd afgeleverd vandaag. Hij is binnen en vanavond kan ik dus aan de gang.
Vanmiddag komt de thuiszorg om alles weer even te verschonen en te controleren. Dit vind ik wel fijn omdat ik dan zeker weet dat het goed gedaan wordt. We kunnen het zelf ook wel maar het is al weer een tijd terug dat we met dit bijltje gehakt hebben.
Al met al is het goed gegaan van de week en ben ik snel weer thuis gekomen.Nu is het dus de taak van de sondevoeding om mij op te laden naar 50 kg. Dit is mijn eerste streven en hoop over 2 maanden daar te zijn. Dus 10 mei wil ik 50 kg wegen.
groetjes mies.

maandag 7 maart 2011

We zijn er weer.

Het heeft even geduurd voor ik weer wat heb geschreven, maar het gaat al weer heel wat beter dan vorige week. De AB en Pred doet zijn werk prima. Wel nog wat hoesten en dat heeft tot gevolg dat er toch wel wat sputum omhoog komt. Goed natuurlijk want je moet toch van die troep af. Mijn suiker is wel lekker aan het schommelen en moet ik dus goed in de gaten houden en af en toe bij spuiten.
Goed weekend gehad. Vrijdag met frans en de jongens en Anet en Dennie naar Pa geweest. Het was de verjaardag van Mam en zoals de meesten wel weten de eerste na haar overlijden. Het was dus belangrijk voor ons om bij pa te zijn. Het was erg gezellig en hij had het weer prima voor elkaar.
Zaterdag hadden we een familie-rustdag. dennie was helemaal aan het labbere end omdat hij vrijdag om 1 uur `s nachts naar bed ging en om 8 uur weer naast mijn bed stond te springen. Dus dat betekende hangen op de bank onder een dekbed en heel rustig aan doen. Mooi op tijd naar bed, 8 uur ! Zondag was hij weer het ventje en gingen we met veel plezier naar Maaike haar verjaardag. Daarna zijn we nog even bij de voetbal van het 4de. Hier werden we niet vrolijk van!!!! Daarna naar huis en eredivisie live gekeken.
Vanochtend waren we helemaal uitgerust en kunnen dus met een goed gevoel een nieuwe week in gaan. Dinsdag onze trouwdag, 11 jaar alweer. Woensdag de 8ste verjaardag van Dennie. Dan ben ik tot 12 uur thuis en als Dennie dan uit school komt ga ik richting UMCG. Pieter brengt me weg en zal dan om ongeveer 2 uur het ziekenhuis in lopen. Donderdag wordt de PEG-sonde ingebracht, dat zal wat zijn , dan kunnen we er aan werken om de 50 kilo weer eens te zien op de weegschaal. waarschijnlijk mag ik dan vrijdag weer naar huis. maar dat weet je nooit en zeker niet met mij. Het is wel vaker zo geweest dat je voor een paar daagjes heen zal maar dat het uitliep op enkele weken. Hier gaan we niet van uit en rekenen er dus op dat ik vrijdagavond thuis op de bank zit. Al met al dus een leuke en spannende week.
Ik weet nog niet of ik mijn laptop mee neem naar het ziekenhuis. het is namelijk best wel een gesleep en dat voor die 2 nachtjes. Maar ik zal proberen om jullie toch op de hoogte te houden. Als het niet zo is lezen jullie het zeker zaterdag.
Voor nu de groetjes en je mag natuurlijk altijd langs komen in het UMCG, afdeling D3VA. Kamer weet ik nog niet.
Groetjes Mies.