vrijdag 23 september 2011

Lig ik net even lekker op mijn linker zij werd ik gewekt door het gepiep van mijn sondevoedingspomp. De zak is leeg! Tevens werd ik overvallen door de gedachte dat ik een slechte eigenschap bezit. Ik heb nooit geweten dat ik die had. Toch moet ik toegeven dat het zo is. Het is namelijk zo dat ik niet goed (zeg maar slecht) kan :

DOSEREN !!!!

Elke keer als ik iets doe denk ik dat ik alles kan. Ga er dan ook vanuit dat het gaat en pak dan alles wat er is op. Maar........ dan ga ik even later toch op mijn bek joh, en lig voor Jaffa op mijn bed naar de klote te zijn. Elke keer weer en echt elke keer weer denk ik : volgende keer doe ik het anders.En nu ik er over schrijf en nog beter over nadenk borrelt er nog een kleine eigenschap naar boven :

EIGENWIJS !!!!

want ik doe het niet anders. Maar nu, echt waar, vanaf nu DOE ik het anders. Ik heb geen zin om kost wat het kost naar de knoppen te zijn om voor mezelf stoer te zijn door toch nog even verder te lopen dan nodig is. Of om meer te praten dan goed voor me is. Nee ik ga vanaf nu de tijd nemen voor dingen. Tijd is toch niet belangrijk voor mij, het hoeft niet snel. De longen komen toch niet eerder als ik harder loop. Was dat maar zo dan had ik zeker mee gedaan met Johan en Jordy, en al die andere, aan de Dam tot Damloop.

Jullie denken natuurlijk, wat lult die jongen nou. Gaat het wel goed met hem. Ja hoor het gaat goed en ik vind het ook wel even lekker om zo te zeuren. Dit komt allemaal omdat ik gister een heel vol programma had met onderzoeken.

Een CT-scan van de longen. Deze liet niet meer afwijkingen zien dan een jaar terug. Wat natuurlijk een geruststellend resultaat is maar de realiteit zegt anders. was ik nog maar zo goed als een jaar terug!!

Een echo van de buik. Ook hier geen rare dingen die een transplantatie in de weg kunnen zitten. Had ik ook niet verwacht want met de buik gaat het uitstekend. Volgens de meeste niet maar ik zal het uitleggen. Als die 'fameuse' gasophopingen zich geen weg naar buiten zouden banen, dan moeten we ons zorgen maken. Wanneer deze er niet zouden zijn is het een 'rot'zooitje in mijn buik. Het is natuurlijk geen vrijbrief maar wel een leuk excuus. Dokter zegt altijd : Laat maar waaien.

Dan als klap op de spreekwoordelijke vuurpijl nog een 6-minuten looptest. Ik had deze test niet verwacht en zag er dus als een beer tegenop. Met rollator en zuurstof begon ik aan de reis van 6 minuten. Het ging me makkelijker af dan gehoopt en liep dus zonder te stoppen, als een slak op het zand naar een prachtige 200 meter. Ook hier waren Sanne, fysiotherapeute, en ik dik tevreden mee.

Deze test motiveerde mij en Mariska, andere fysio, om op de afdeling met rollator te gaan lopen. Prima meid, gaan we doen. Een half rondje mocht ik en moest 3 keer stoppen om op adem te komen. Het was goed gegaan en vond het een goed idee om dit 3 maal per dag te gaan doen.
Ik wist dat Annet zou komen met Marten en Simone dus was ik eerder op de ochtend lekker onder de douche geweest. Na de wandeling heb ik me nog even snel geschoren om er fris uit te zien voor de meiden. Ook nog even naar beneden want het bezoek had trek in een broodje en ik vond dat ik wel mee kon. Het kon ook en ik vond het leuk maar het was achteraf zoooo FOUT.
Zoals hier boven dus verteld : naar de knoppen en uitgeteld op bed.

Dus vandaar dat ik dit allemaal vermeld en vanaf nu ga DOSEREN en meer probeer na te denken over wat ik ga doen. Ik moet proberen te luisteren naar mijn lichaam in de toekomst en eens een keer nee zeggen.

Hehe...... dat lucht wel een beetje op. Voor de rest gaat het hier wel goed hoor. Ik wordt weer wat zwaarder, eten gaat goed en smaakt weer wat meer, bezoek is er dagelijks en kaarten druppelen lekker binnen. De wand is nog niet vol en we zijn nog niet over elkaar aan het prikken dus voor de zekerheid nog even het adres :

Universitair Medisch Centrum Groningen
Michel van Straaten
Afdeling D3VA kamer 65
Postbus 11120
9700 CC Groningen

Ik ben 1,5 week terug natuurlijk verhuist van kamer en nu kijk ik tegen de kaarten aan ipv dat ze achter me hangen. Dit is echt een super aanzicht.

Hier nog even een fotootje van Pim en mij. Frans en Pim waren gister weer even gezellig op visite en ik wilde graag even een foto met mijn neef hebben.
Dit is het dan weer voor zover.
Groetjes, Mies.

woensdag 21 september 2011

1ste BAALDAG,

Gister een rustige dag gehad.
's Morgens met Annet even geskyped over de kermis. Natuurlijk niet alleen over de kermis, ook over koetjes en kalfjes.
Dat skypen is toch wel grappig alleen houd ik het niet zo lang vol.
Marcel Verschuren en Femke Jansen waren op controle en wipten nog even aan. Ik was niet helemaal top en lag dus even met mijn ogen dicht. Eenmaal weer wakker ging het wel weer. De rest van de dag relaxed op bed gelegen. Dvd kijken, internetten en nog meer.
In de avond ging ik even en de stoel zitten. Dit was ook het punt dat ik Jantien (leuke zuster) aan het schrikken bracht. Ik was klaar met de po-stoel en had gebeld om hem weg te laten halen. Ik was dus in de stoel achter het gordijn gaan zitten en niet op bed. Dat ze aankwam schrok ze en dacht dat ik uit bed gevallen was. Gelukkig was het niet zo en was het dus best wel grappig.

Ik heb een heerlijke nacht gehad en mocht een beetje uitslapen. Half 9 werd ik wakker gemaakt en om 9.15 uur zat ik onder de douche. Normaal knap ik hier onwijs van op maar vandaag lukte het niet. ik had een zware baaldag.
Een kop die op springen stond, een buik die niet was zoals hij hoort te zijn en gewoon niet lekker. De hele dag een beetje dutten en draaien om te zoeken hoe ik het lekkerst lag. Dit duurde tot net voor het eten van 5 uur, hierna knapte ik langzaam op. Ruurd en Els Valkenburg kwamen langs met een grote zak snoep en het boek Helden. Al pratende knapte ik nog meer op. Als je ergens mee bezig bent denk je niet meer zo na over de vervelende dingen. Het was gezellig en er was zo een uur voorbij.
Ik was al bezig met mijn blog dus die moest ik nog even afmaken. Nu gaat het dus wel weer wat maar ik heb wel al weer zin om te slapen. Doe ik niet anders wordt het vannacht niks. Ik ga zo wel voetbal kijken of een filmpie. Ik moet ook nog fietsen en krachttraining. Mijn dag is nog niet om merk ik.

maandag 19 september 2011

Dit was het weekend.

Zondag:
Dat is jammer, dat we niet van AJAX hebben gewonnen. Er zat meer in maar helaas. Na zaterdag had ik wel het idee dat ik wat bij zou moeten komen maar de zondag begon ontzettend goed. Om 10 uur was ik gedouched en al. Ik bereidde me dus voor op een heerlijk middagje voetbal.
Natuurlijk niet het idee hebbende dat ik visite zou krijgen met de kermis in het dorp. Maar....... om half 1 stapten Ed, Gaby en Dennie mijn kamer binnen. Wat een verrassing was dat. Ik fleurde helemaal op.

Dennie had een cadeau voor me gezien die Ome Ed moest kopen omdat Dennie geen geld had mee gekregen van Mama (logisch want het brandt, net als bij zijn vader, in zijn zak). Hier het resultaat :


Het is dezelfde als mijnes papa vertelde hij me en was zo trots als een AAP !!!Deze is nog lekker zacht en schoon.
Dennie dus achter de NDS en wij voetbal kijken. Mooie wedstrijd waarin veel gebeurde. Ondertussen natuurlijk wat bijkletsen over hoe het met me gaat en wat er zoal in langedijk gebeurd. Dat is duidelijk : Kermis !!!
Half 3 gingen ze weer richting Langedijk en deed ik even mijn ogen dicht na de wedstrijd.
Gaby heeft nog een foto gemaakt ondertussen :

Eerder deze dag had ik het voor elkaar gekregen om Skype te installeren en werkend te krijgen. Annet en ik lagen in een deuk toen we elkaar zagen via de webcam. Dat is toch heel raar om te zien dan. Wel heel leuk overigens.
ook John had ik uitgenodigd en die belde binnen een minuut terug en dus ook met hem even geskyped.

Ik dacht dat ik een hele grote jongen was gister en ging dus een paar keer naar de wc lopen en had zelfs een rondje op de gang gedaan. Dat ging toch super joh.... tot vanochtend !

Maandag :
Toen had ik het wat minder prettig dan ik had gehoopt. Ik was weer terug bij af had ik het idee
Wel lekker uitgeslapen maar meer omdat ik niet anders wilde doen dan liggen.

vd Bij wipte nog even langs om te zien hoe ik er bij lag. Zelf zei hij al dat het K met P was en dus hoefde ik geen verder uitleg te geven. Hij zag mijn scootmobieltje en schold me gelijk uit voor een Benidorm Bastard. Hij mag dat. Ook vertelde hij dat de Pred naar beneden mag naar 20 mg. Hopen dat ik weer een beetje in het normale ritme kom met mijn suikers.

12 uur kwamen Rick en Cissy mijn kamertje binnen gelopen en waren dus niet naar de kermis. Was wel gezellig. Ze hadden geen zin in de kermis en hadden dus de auto gepakt richting Groningen.
3 uur kwamen Niek en zijn broer Willem op bezoek met 2 zakken drop. Die zal wel smaken. We zijn even naar beneden gegaan en een koppie koffie gedaan. Ben je er toch weer even uit geweest en het beviel wel. Maar natuurlijk daarna weer rustig liggen en bijkomen van een wereldreis. Zo ervaar ik dat dan.
Met Annetje zitten What`s App-en, koffie drinken, FaceBooken en bloggen.

Nu ben ik klaar voor de nacht en ga dus lekker liggen en hoop dat ik snel in slaap val.
Allemaal welterusten en tot morgen (ofzo).